Ανήκουν στις μεγαλόσωμες ράτσες ορνίθων και στην κατηγορία Αμερικής (American class). Αυτή η ράτσα δημιουργήθηκε τα τέλη το 19ου αιώνα από τον John και Thomas Black, και πήραν το όνομα της ομώνυμης Πολιτείας τους, με στόχο την δημιουργία μεγαλόσωμων ορνίθων κρεατοπαραγωγής που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις γαλοπούλες. Ο αρχικός χρωματισμός τους ήταν μαύρος και η ονομασία τους Jersey Black Giant.

Jersey Giant κόκορας

Είναι η μεγαλύτερη σε βάρος καθαρόαιμη ράτσα που  φτάνει τα 6.1 κιλά για τον κόκορα και τα 4.7 κιλά για την κότα. Πραγματικοί γίγαντες της φάρμας μας.

Η δημιουργία τους περιλαμβάνει γενετικό υλικό από Black Javas, Black Langshans και Dark Brahmas.Watch movie online John Wick: Chapter 2 (2017)

Η λευκή ποικιλία δημιουργήθηκε αργότερα και είναι ελαφρύτερη από την μαύρη.

Αναγνωρίζονται σε 2 χρωματισμούς, λευκό και μαύρο. Τα αυγά τους είναι μεγάλα και έχουν χρώμα από ανοιχτό έως σκούρο καστανό.

Ο μπλέ χρωματισμός δημιουργήθηκε στο Κάνσας των Η.Π.Α. από την Golda Miller αρκετά αργότερα με διασταύρωση του μαύρου με το λευκό.

Όπως όλες οι βαρειές ράτσες, τα Jersey Giants δεν φημίζονται για την ωοπαραγωγή τους, που φτάνει περίπου τα 160 αυγά τον χρόνο.

Tags: , , , , , , ,

2 Comments on Jersey Giants

  1. demdem says:

    KI EGW gia ratsa jersey giant, poy tha broyme??? as mas enhmerwsei kapoios please

    • DIMITRIS HARITAKIS says:

      ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΠΟΤ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΓΑ ΑΠΟ JERSEY GIANT .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Leave a Reply

*